pondelok 18. septembra 2017

Ďalší malý krok

V marci som písala o našich predbežných budovateľských plánoch. Ako zminimalizujeme život štyroch ľudí a psa na 25 m2 v lodnom kontajnery. Tak teraz tram ta da dá - kontajner sa už veľkolepo vyníma na svojom mieste. 

















Zatiaľ bez okien, ale zato s perfektným výhľadom: 

















Pribudli okná a dvere: 

















a dubové drevo na plot, terasu a dlážku:


















kanadská guma na izoláciu podlahy:

















začiatok lepenia parozábrany (aj s pomocným chrobákom): 








































Parozábrana je v súčastnosti už takmer dolepená, budúcu sobotu sa chystáme opäť brigádovať, v pláne je montovanie plotu, terasy a snáď aj pokladanie dlážky, podľa toho, akí budú brigádnici šikovní a hlavne - koľko ich bude. Preto, ak chce niekto získať skúsenosti so "stavbou" kontajnera, prídite odkukať know-how. 

13 komentárov:

  1. ...to ma zaujalo, my sme spravili malú stavbu, čiastočne pod zemou, terasy, zavlažovacie jazierko,studnu,kupili kusok lesa-3 ha, nasadili ovocne stromy, orechy, maliny, kríky a mienime pestovať iba to čo prinasa užitok, tj čo sa da zjesť, vrha tien v lete, da sa odložiť/usušiť na zimu. elektraren dokončujeme, kurenie je sporak s trubou,voda v zasobniku na kopci, zachod vonku...zistili sme, že velmi treba vo svahu pivnicu kde sa da uroda skladovať.zatial to vyzera že by to mohlo fungovať podla predstav, tj plná nezávislosť v byvaní a 50% v dorabaní potravín.vo finančnom vyjadreni je to -byvanie do 5.-E/mesiac strava predpokladam že sa zmestime do 10.-E/ deň. Najnakladnejsia je doprava,už mame 2 elektrobicykle na kratšie vzdialenosti, ale itak doprava predstavuje náklady vyššie ako na stravu, zatial. urcite usetrime tolko, že jeden nemusí chodiť do práce, iba sa starať o pestovanie, zavlažovanie.Zvierata nemame, sme vegetariani

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vau, aj mňa zaujalo vaše bývanie, budem veľmi šťastná, keď budeme už niekde tam, kde vy :) Dochádzanie bude aj u nás nákladné, zatiaľ máme v pláne časť cesty prejsť autom a potom pokračovať bicyklom, prípadne mňa láka jawa pionier, iba na dojazd na nákup, ale to je sen, ktorý zatiaľ neočakávam, že sa splní :) Ďalší sen je mať ovečku, aj kvôli spaseniu trávy, aj na mliečko, mäso určite nie, to by som nezvládla. Dá sa o vašom bývaní dozvedieť viac?

      Odstrániť
    2. doporučuju elektrobicykel Apache Tanka, na dochádzanie super

      Odstrániť
    3. Zdravím,
      nemáte zkušenosti s kolem Leader Fox Park City 2020?

      Díky moc.

      Odstrániť
  2. postreh.. otazka.. podnet na zamyslenie.. ked lepite parozabranu na steenu, kam potečie pripadna skondenzovana para (voda) ? dole a ostane nahromadena za foliou? alebo stečie pod tu izolačnu gumu? ako ste to riešili?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chcela som odpovedať, ale vraj to treba odborne, takže odpovie manžel, pravdepodobne večer :)

      Odstrániť
    2. Teória je, že prípadná skondenzovaná voda podtečie parozábranou a odparí sa na podlahe. Guma bola aplikovaná náterom ako protikorózny a hydroizolačný náter. Prax ukáže ako to bude fungovať.

      Odstrániť
  3. Vyzerá to dobre a ešte lepšie okolie. Som zvedavý na minimalistický interier. Držím palce

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite budem informovať. Nečakám, že interiér bude dokončený skôr ako budúci rok, tempo máme pomalšie, odteraz si už všetko budeme robiť my.

      Odstrániť
  4. ahojte. tiež sa na toto chystám, preto sa veľmi teším s vášho "blogu" som ale 200 km od BA, zajtra mi to určite nevydá a má byť aj škaredo :(. Ale idem sa ohlásiť a určite by soms a nie kedy rád prišiel pozrieť a inšpirovať a možno tiež poradiť :P.
    Držím prsty a dovi ;)
    m.

    OdpovedaťOdstrániť